diumenge, 11 de novembre del 2012

La FaPaC dóna suport a la jornada de vaga 14N


La FaPaC dóna suport a la jornada de vaga 14N

La FaPaC dóna suport a la convocatòria de vaga general, dimecres 14 de novembre, una jornada de lluita i mobilització contra les retallades i per defensar el futur dels nostres fills.
FaPaC, com a entitat integrant del MUCE i de la Plataforma Prou Retallades, juntament amb estudiants, sindicats, moviments de renovació... dóna suport a aquesta jornada de lluita i de mobilització prevista a tota Europa en contra de les polítiques de retallades i austeritat dictades per la Comissió Europea, el BCE i l’FMI de manera gens democràtica.
Exigim un canvi de polítiques a Catalunya, Espanya i Europa. Aquesta és una vaga general laboral, però també social i de consum.
Considereu les raons de la vaga perquè ens afecta a tothom. El futur dels nostres fills està a les nostres mans.
Amb aquestes polítiques ens hi juguem el futur dels nostres fills i filles.


14 raons per fer vaga general el #14n:
  1. Atur desbocat: 900.000 persones sense feina a Catalunya i 100.000 llars sense cap ingrés.
  2. Nivell de pobresa alarmant: el 30% de la població catalana està en risc de pobresa o exclusió social.
  3. Augment de la pobresa entre els que tenen feina. Es retallen salaris  i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadores i treballadors públics i privats.
  4. La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornades.
  5. El jovent no té futur a Catalunya. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 han emigrat a l’estranger.
  6. Menys recursos per a investigació: a les persones investigadores se les obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.
  7. Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més,augment de taxes a la universitat i a l’FPmenys beques menjador i menys pressupost per a escoles bressol.
  8. Sanitat més cara i en pitjors condicions: l’euro per recepta a Catalunya, el re-copagament sanitari i l’augment del 45% de les llistes d’espera.
  9. Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l’accés a la prestació d’atur i la renda mínima d’inserció.
  10. El rescat només agreujarà aquesta situació a la qual ens ha portat la política d’austeritat: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d’atur, més pobresa, més interessos per pagar als especuladors.
  11. Més desigualtats fiscals: s’apuja l’IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s’amnistien els defraudadors i no es fan pagar impostos als especuladors financers.
  12. Milers de persones que perden l’habitatge i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer sense que paguin els responsables.
  13. S’ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.
  14. Es reprimeix la protesta i es posen en perill les llibertats democràtiques.

Defensem la dignitat i la qualitat de l’educació pública.
Per l’educació pública cap retallada!!
Si som molts, podem canviar les coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada